Stenhuggeri

Stenhuggeriet och Krukmakeriet med butik ligger i den ombyggda ladan på Lilla Koltorp.

ladan yvan lånad

Stenkonstnären Yvan Bossier har levt ett dramatiskt och äventyrligt liv.

Han växte upp i ett katolsk barnhem i Belgien och som tonåring lärde han sig sitt hantverk i en av de första flamländska skolorna för stenhuggare i Belgien. Han arbetade under lång tid med återställa kyrkor och monument, men förbättrade snart sina färdigheter med skulptering och inredningsdesign, ex. badrum, öppna spisar, skulpterade dörrkarmar och köksinredning.

yvan lånad bild

Vid 32 års ålder bestämde han sig för att ge upp ”hamsterhjulet”. Han lämnade allt bakom sig och påbörjade ett liv som vagabond. Under 16 år besökte han mer än 60 länder, bland dem Grekland, där han bodde i en grotta på Kreta under ett helt år. Under sina resor höll han ofta workshops i stenhuggeri – inte bara för att tjäna pengar utan för att föra vidare den klassiska stenhuggarkonsten.

Han träffade Lena på en resa till Oslo våren 2014 och bestämde sig för att slutligen slå sig till ro och bosätta sig i Sverige med henne. De har nu med gemensamma krafter fört in liv och konst i den charmiga ladan i Mariefred, där han ger workshops för nybörjare i sten och tar beställningar som kombinerar dina egna designidéer med engagemang och passion.

Kontakta Yvan vid förfrågningar